Beëdigde Tolken en vertalers
in het Publieke Domein
Selecteer een pagina

Tolk inhuren

Tolk inhuren

 

Een tolk inhuren voor een belangrijk evenement of een belangrijke presentatie? U heeft aan SIGV coöperatie een juiste partner. Er zijn verschillende manieren van tolken die wij onze klanten aanbieden.

 

Verschillende manieren van tolken

 

Onder tolken verstaat men het overzetten van het gesproken woord van de ene taal naar de andere taal en dit kan op verschillende manieren:

 

Tolk inhuren voor simultaantolken

 

Simultaan tolken is wat de naam doet vermoeden. De tolk luistert hier naar de brontaal en vertaalt tegelijkertijd naar de doeltaal. Dit gebeurt vaak bij internationale bijeenkomsten. Men heeft hier vaak een koptelefoon op en krijgt daar direct de vertaling van de spreker door.

 

Tolk inhuren voor fluistertolken

 

Fluistertolken is een vorm van simultaantolken die vaak in kleinere gezelschappen wordt toegepast, al dan niet met gebruik van technische hulpmiddelen.

 

Tolk inhuren voor consecutief tolken

Bij connsecutief tolken luistert de tolk eerst naar een gedeelte van de boodschap. Bij een pauze vertaalt hij het stuk tekst naar de doeltaal. De tolk maakt hierbij vaak aantekeningen maar bij kortere berichten vertrouwt hij op z’n geheugen. Consecutief tolken is een stuk minder intensief dan simultaan tolken. Men moet met simultaan tolken beschikken over een perfecte taalbeheersing en een hoog concentratieniveau. Consecutief tolken is ook minder duur dan simultaan tolken. Hier hoeft er geen apparatuur aangeschaft te worden zoals koptelefoons, geluiddichte tolkencabines en meer.

 

Wilt u een tolk inhuren? Neem dan direct vrijblijvend contact op.