Beëdigde Tolken en vertalers
in het Publieke Domein
Selecteer een pagina

Vertaler Nederlands Duits

Vertaler Nederlands Duits: een professionele tolk

 

Duits is een taal waarmee wij heel wat mee in aanraking komen. Het is de belangrijkste handelspartner van ons land en een buurland waar heel wat contact mee is. Er zijn dan ook heel wat situaties denkbaar waarbij het wel zo handig is om iemand bij u te hebben die vloeiend Duits spreekt. Een vertaler Nederlands Duits kan u helpen in tal van situaties die een vlotte en transparante communicatie vereisen. Bent u op zoek naar een dergelijke professionele tolk die vloeiend Duits spreekt en ook voor u kan vertalen? Dan bent u bij SIGV alvast aan het juiste adres. Al onze tolken zijn beëdigde tolken wat betekent dat ze de nodige ervaring hebben en ook een heus tolkendiploma op zak hebben. Geen overbodige luxe in een tijd dat heel wat mensen lijken te opteren voor informele tolken. Informele tolken zijn tolken zonder diploma die ongetwijfeld best in staat zijn om een gesprek te voeren en gaande te houden. Echter is vertalen veel meer dan enkel maar communiceren in een andere taal. Kiezen voor een informele tolk boven een formele tolk houdt dan ook heel wat risico’s in: wilt u zeker zijn van de kwaliteit van de vertaling dan is een professionele vertaler Nederlands Duits de goede keuze.

 

Vertaler Nederlands Duits: de voordelen

 

Heldere communicatie over en weer in de zorgsector, jeugdzorg, de juridische sector en ook de zakelijke sector kan heel wat tijd en geld besparen. Het spreekt ook voor zich dat in dergelijke sectoren de kwaliteit van de vertaling vrij kritiek is. Dit zijn geen gewone gesprekken zoals u op de straat zou voeren maar echte complexe onderwerpen in gespecialiseerde en technische taal. Een vertaler Nederlands Duits van SIGV is een tolk die in een handomdraai dergelijke complexe concepten, technische details en nuances concreet en duidelijk kan communiceren. In een dergelijk gesprek gaat het vertalen ook heel wat verder dan slechts de taal. Er zijn vertrouwelijke, culturele en ethische aspecten om mee rekening te houden. Een professionele vertaler Nederlands Duits houdt daar dan ook voldoende rekening mee. Hij of zij zal uw bedoeling of de bedoeling van uw gesprekspartner correct en transparant vertalen zonder waardeoordeel of aanpassingen. Hij of zij zal zich niet met het gesprek bemoeien en geen eigen mening of advies in de vertaling verwerken. Zo worden misverstanden en blunders niet alleen vermeden maar kan een professionele tolk ook ingezet worden als gids bij cross-culturele verschillen. In een harde wereld waarin details het verschil kunnen maken is dat ongetwijfeld iets om over na te denken.

 

Een tolk van SIGV: elke taalcombinatie

 

Logischerwijze is een vertaler Nederlands Duits dan wel handig maar ook niet iemand die u altijd nodig zult hebben. In tal van sectoren zal afhankelijk van wie er tegenover u zit nood zijn aan een andere taal. Zeker in de juridische sector is er vaak sprake van een taalbarrière en die correct vertaald zien worden is van groot belang. Bij SIGV Tolken en Vertalers Coöperatie U.A. zit u dan ook aan het goede adres om vertalers en professionele tolken van zo goed als elke mogelijke talencombinatie terug te vinden. Dat gaat van gekende talen waarmee we dagdagelijks mee te maken krijgen zoals het Duits of het Engels (en een Engels vertaler is echt veel vaker nodig dan vaak gedacht) tot een Russische tolk. Dat gaat van het Nederlands vertalen in eender welke taal en vice versa tot twee vreemde talen naar elkaar vertalen en dan hebt u bijvoorbeeld een vertaler Engels Spaans nodig. Omdat elke situatie uniek is en elke situatie dan ook een unieke oplossing vereist hebben we bij SIGV een uitgebreide database aan professionele vertalers voor zo goed als elke situatie. Laat ons weten naar wat u op zoek bent en wij matchen u in geen tijd met een perfecte vertaaloplossing.

 

Vertaler Nederlands Duits: een tolk op locatie

 

Een groot deel van het werk van een tolk is het interpreteren van lichaamstaal en alles wat daarbij moet komen. Een groot deel van de opdrachten van een tolk vereisen dan ook dat deze op locatie komt. Een internationaal evenement of een congres zijn bijvoorbeeld twee situaties waar een goede vertaler Nederlands Duits van goudwaarde kan zijn. Onze tolken verzorgen met gote regelmaat en naar alle tevredenheid professionele taalondersteuning op locatie. Of u nu een particuliere of een zakelijke klant bent maakt voor ons uiteraard niet uit: u laat ons weten welk vakjargon u nodig hebt en wij sturen een vertaler Nederlands Duits gespecialiseerd in de materie. Ongeacht of u nu werkzaam bent in de medische sector, de juridische sector, bij Sociale Zaken of simpelweg een zakelijke bespreking hebt: bij SIGV hebben we wat u zoekt tegen een scherp tarief. Zo kunt u op locatie vaak gemaakte taalfouten vermijden tijdens de belangrijke momenten. Dat komt niet alleen professioneler over maar kan u bovendien heel wat tijd en geld besparen.

 

Waarom een vertaler Nederlands Duits van SIGV?

 

De Duitse taal is een genuanceerde taal die vaak van bedrijfstak tot bedrijfstak helemaal anders is. Nederlanders hebben daarbij jammer genoeg ook de neiging om in hun communicatie met Duitsers een uitdrukking te gebruiken die juist aanvoelt in plaats van een uitdrukking die 100% correct is. Zo is het veel gemakkelijker dan u zou denken om verkeerde informatie of op zijn minst een verkeerde bedoeling over te brengen. Dergelijke typische fouten kunnen een gesprek in geen tijd van de rails krijgen en behoorlijke misverstanden de wereld in brengen. Door een vertaler Nederlands Duits van SIGV in te schakelen kunt u dergelijke typische fouten vermijden en erop vertrouwen dat de juiste keuzes worden gemaakt. Geen genânte misverstanden die u nog jaren zullen achtervolgen en geen verwilderde blikken tijdens een bespreking wanneer u iets met veel moeite tracht uit te leggen. Bent u op zoek naar nog meer informatie en bent u benieuwd wat SIGV Tolken en Vertalers Coöperatie U.A. voor u en voor uw bedrijf kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte of meer informatie. Wij helpen u graag verder!